هر کدوم از درسا نقش مهمی در موفقیت شما برای کنکور داره. اما من میخوام تخصصی در مورد شیمی صحبت کنم و اینکه این درس به چه صورتی می‌تونه به موفقیت بچه‌های کنکوری کمک کنه.

برای این هدف ما تو سه قسمت مختلف صحبت می‌کنیم.


چه درصدی از درس شیمی باعث موفقیت میشه؟

اگر یک رشته از یک دانشگاه خوب در شهر مورد نظرتون بخواین قبول بشین درصد شیمی براتون اهمیت زیادی باید داشته باشه. بصورت کلی دانش آموزایی که شیمی به کمکشون میاد رو به سه دسته تقسیم میکنیم و در مورد هر کدوم مختصرا توضیح میدیم.
 

۱− دانش آموزایی که بطور میانگین درصد درساشون بین ۴۰ تا۶۰ درصد هست.

این دسته از دانش‌آموزا احتمالا تو رشته های مناسبی قبول میشن حالا معجزه شیمی اینجاست که میتونه شهری که تو میخوای توش قبول بشی و در مواردی حتی رشته ات رو بهبود مناسبی بده.

چطور این اتفاق میفته؟ اگر نگاهی به دفترچه کنکور سراسری بندازی متوجه میشی که درس شیمی آخرین درس دفترچه سراسری هستش و خیلی از دانش آموزا وقتی به این درس میرسن که هم انرژی و هم تایم زیادی رو برای درس های دیگه گذاشتند و تازه بعدش به شیمی رسیدن.


اگر رشتت تجربی هست باید بهت بگم که درس شیمی بعد از درس زیست، بیشترین ضریب رو برای قبولی در رشته های خوب رو داره. پس اون دسته از کسایی نتونستن یا نخواستن که روی شیمی انرژی بزارن به ضرر خودشون عمل کردن. این افراد اگر ارزش درس شیمی رو میدونستن مثلا به جایی که بینایی سنجی سمنان قبول بشن میتونستن مثلا دندان مشهد رو قبول بشن :)

اگر رشتت ریاضی هست باید بدونی که خیلی ها به خاطر ضریب کمتر شیمی، شیمی رو کم جواب میدن و به درصد‌های کم قانع میشن. اما یک نکته رو همیشه یادت باشه که اگر میخوای توی کنکور موفق بشی کارایی که بقیه نمیکنن رو اگر انجام بدی احتمالا شانس بیشتری برای موفقیت داری. اما اونایی که موفقیت در کنکور براشون مهم بوده درصد شیمی خوبی رو زدن.

۲− دانش آموزایی که بطور میانگین درصد درس‌هاشون زیر ۴۰ درصد هست٫

اگر توی این دسته قرار داری و شیمی رو بالاتر از میانگین درسات که ۴۰ درصده بزنی واقعا نفع زیادی برات داره، و میتونی رشته بهتری رو قبول بشی.

۳− دانش آموزایی بصورت میانگین درس هاشون رو بالای ۶۰ درصد میزنن.

این دسته از دانش‌آموزا برای ورود به دانشگاه‌های تاپ رقابت می‌کنند. حالا اگر میخوای توی دانشگاه تهران( و هم رده‌های این دانشگاه) قبول بشی، چه ریاضی هستی و چه تجربی باید درصد درس شیمی رو بالاتر از ۶۰ بزنی.

موضوعاتی که گفته شد برای درس های دیگه هم صادقه. چرا شیمی؟

طبیعتا این که چه درسی برای چه کسی آسون و لذت بخشه برای هر کسی متفاوته. اما اگر مسئله علاقه رو کنار بزاریم درس شیمی ترکیبی از مسائل مفهومی و مسئله‌ای هستش.
سوالات مسئله دارش به اندازه مسائل فیزیک و ریاضی سخت نیست و از طرفی سوالات مفهومیش هم به اندازه زیست پیچیده نیست. به همین خاطر ما فکر می‌کنیم که درس شیمی درس خوبی برای سرمایه گذاری هستش.


اگر میخوای آمار دقیق تری بصورت عدد از نحوه برخورد دانش‌آموزای ریاضی و تجربی با درس شیمی داشته باشی میتونی به

این مطلب مراجعه کنی.


تنوع سوالات شیمی از نظر تیپ و ترتیب پاسخگویی

به صورت کلی سه نوع سوال داریم:

سوالات تعداد صحیح غلط

سوالات انتخاب مورد صحیح یا غلط

سوالات محاسباتی


سوالات انتخاب مورد صحیح یا غلط.

به صورت معمول شانست برای پاسخگویی صحیح به این دسته از سوالات از همه بیشتره. پس پیشنهاد ما اینه که اول به این دسته از سوالات پاسخ بدین. نکته مهم اینه که اصلا عجول نباشین برای پاسخدهی به این سوالات. 

سوالات تعداد صحیح و غلط

سعی کنین دومین دسته سوالاتی که حل میکنین این سوالات باشن. این دسته از سوالا چون قابلیت اینو دارن که بصورت ترکیبی ازشون سوال بیان و در واقع در یک سوال درگیر چندین مطلب مختلف میشی پس برای پاسخگویی به این دسته سوالات باید روی مطالب حفظی تسلط داشته باشی.


سوالات محاسباتی

این دسته از سوالات معمولا نسبت به دو تیپ سوال بالا زمان بیشتری نیاز داره، البته گاهی اوقات هم پیش میاد که تایم خیلی زیادی نخواد (اما کمتر). پس توصیه میکنیم این دسته سوالات رو بعد از دو تیپ سوال بالا حل کنی.


علاوه بر دسته بندی بالا، دسته بندی بر اساس سال و موضوعات سوالات هم مهمه.

این مطلب در مورد همه‌ی بودجه بندی های دروس مختلف صحبت کرده، شیمی رو پیدا کن.


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها